Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Temešvárske kotlety


Prísady

4 bravčové kotlety,
2 PL masti,
2 stredne veľké cibule,
2 - 3 PL hladkej múky,
200 ml smotany,
800 g zemiakov,
2 zelené paprikové struky,
paradajku,
1 kl mletej sladkej papriky,
petržlenovú vňať,
čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.57/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kotlety na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na tuku. Vyberieme a na zvyšku masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na polmesiačiky. Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu stranu pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku. Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana sa má trocha vydusiť. Podávame so zemiakmi a so smotanou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!