Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veľkonočný hrozienkový koláč


Prísady

280g hrubej múky,
280g práškového cukru,
280g Hery,
4 vajcia,
100g hrozienok,
3PL rumu;
Citrónová poleva: 300g práškového cukru
,
šťava z 1 citróna;


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.87/5

Hodnotenie: 2.9/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hrozienka namočíme na 3 hodiny do rumu, potom ich scedíme a premiešame s trochou múky. Cukor, vajcia a zmäknutú Heru vyšľaháme do peny, pridáme múku, rum, hrozienka a dobre vymiešame. Menší hlbší pekáč dobre vymastíme, vysypeme polohrubou múkou, dáme doň cesto a vložíme do dobre predhriatej rúry. Po 5 minútach však teplotu znížime. Koláč sa má piecť pomaly, asi 40 – 50 minút. Citrónovú šťavu vymiešame s práškovým cukrom dohladka a polejeme upečený koláč.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!