Prísady
700 g zemiakov (ideálne sú nové zemiaky),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Polovičku zemiakov oškrabeme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich asi 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode a necháme odkvapkať. Mesiačiky zemiakov opečieme dozlata na oleji v rúre na plechu.
Opečené zemiaky okoreníme, osolíme a nastrúhame na ne muškátový oriešok. Podlejeme ich bielym vínom a ešte asi 5 minút dopekáme. Pred dopečením pridáme vykôstkované polovičky čiernych olív. Z druhej polovice zemiakov uvaríme zemiakové pyré, pridáme doň soľ, korenie, lyžicu oleja, šťavu z citróna, trošku nastrúhaného muškátového korenia a dobre premiešame. Podávame tak, že na tanier rozložíme mesiačiky zemiakov, na ne dáme zemiakové pyré a ozdobíme olivami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!