Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky na vidličku


Prísady

700 g zemiakov (ideálne sú nové zemiaky),
100 ml bieleho vína,
50 g čiernych olív,
olej,
pol citróna,
muškátový oriešok,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Polovičku zemiakov oškrabeme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich asi 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode a necháme odkvapkať. Mesiačiky zemiakov opečieme dozlata na oleji v rúre na plechu.
Opečené zemiaky okoreníme, osolíme a nastrúhame na ne muškátový oriešok. Podlejeme ich bielym vínom a ešte asi 5 minút dopekáme. Pred dopečením pridáme vykôstkované polovičky čiernych olív. Z druhej polovice zemiakov uvaríme zemiakové pyré, pridáme doň soľ, korenie, lyžicu oleja, šťavu z citróna, trošku nastrúhaného muškátového korenia a dobre premiešame. Podávame tak, že na tanier rozložíme mesiačiky zemiakov, na ne dáme zemiakové pyré a ozdobíme olivami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!