Prísady
sušené huby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Uvaríme udené koleno a mäso potom nakrajáme na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrajanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrajanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrajané na štvrtiny a namočemé huby.
Po uvareni polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu). Zajedáme s chlebom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!