Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Fazuľová nežná – polievka


Prísady

sušené huby,
3 zemiaky,
gombasecká alebo maďarská klobása,
fazuľa,
údené koleno,
2 cibule,
10 klinčekov,
vegeta,
feferónka,
soľ,
mrkva,
sušené slivky,
slepačí bujón,
šľahačková smotana,
múka,
koňak


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5

Hodnotenie: 2.3/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvaríme udené koleno a mäso potom nakrajáme na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrajanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrajanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrajané na štvrtiny a namočemé huby.
Po uvareni polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť.
Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu). Zajedáme s chlebom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!