Prísady
1 kg jahňacieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso pokrájame na medailónky, jemne naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu min. na 2 hod. najlepšie na 24 hod. Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov. Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme Bylinkami Bazalka a tymián a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu. Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom. Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!