Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veľkonočné jahňacie medailónky


Prísady

1 kg jahňacieho mäsa,
100 g oleja,
30 g cesnaku,
200 g čerstvých šampiňónov,
80 ml bieleho vína,
150 g zelenej papriky,
100 g cibule,
50 g masla | 1 Bylinky bazalka a tymián,
hladká múka,
soľ,
provensálske bylinky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso pokrájame na medailónky, jemne naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu min. na 2 hod. najlepšie na 24 hod. Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov. Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme Bylinkami Bazalka a tymián a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu. Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom. Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!