Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tyčinky z bryndze II.


Prísady

hladká múka 250g,
margarín 250g,
bryndza 200g,
vaječný žĺtok 1ks,
soľ,
vajce na potretie a rasca


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.60/5

Hodnotenie: 2.6/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
: jednu tretinu múky zmiešame s margarínom a vytvarujeme do kocky. Do zbytku múky pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu a vypracujeme vláčne cesto, vytvoríme z neho bochník, ktorý necháme na pomúčenej doske odpočinúť asi 15 minút. Potom do cesta zabalíme kocku a vyvaľkáme. Skladáme a vaľkáme ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme zhruba na hrúbku 1 cm, potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou. Pečieme v stredne teplej trúbe.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!