Prísady
Cesto:300 g hladkej múky Špeciál,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z múky, oleja, trošky soli a asi zo 100 ml vlažnej vody vypracujeme cesto. Potrieme ho olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme postáť. Zatiaľ cibuľu pokrájame nadrobno, na oleji ju speníme dosklovita, pridáme mleté mäso, roztlačený cenak, soľ, korenie, krátko orestujeme a zmes necháme vychladnúť. Veľký stôl prikryjeme čistým starším obrusom a cesto na ňom začneme od stredu vyťahovať. Previsajúce okraje odrežeme a cesto pokvapkáme rozpusteným maslom. Mäsovú plnku rovnomerne rozotrieme na cesto, dvíhaním obrusu štrúdľu zavinieme, preložíme ju na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Kým sa štrúdľa pečie, pripravíme si omáčku. Očistené a nadrobno pokrájané huby /sušené vopred namočíme do vody/, na oleji podusíme domäkka, potom pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme najprv rozhabarkovali hladkú múku. Omáčku dochutíme soľou, necháme prejsť varom a odstavíme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!