Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Rímske syrové halušky


Prísady

150 g múky,
50 g masla,
40 g ementálu,
20 g parmezánu,
1/2 l mlieka,
2 vajcia


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.75/5

Hodnotenie: 2.8/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V hrnčeku zarobte múku s vajciami a pomaly prilievajte mlieko. Pridajte ementál pokrájaný na malé kocky a postavte na oheň. Miešajte, kým zmes nezhustne, potom ju osoľte a pridajte do nej 1/2 dávky masla. Keď cesto vychladne, za pomoci lyžičky vykrajujte halušky, vkladajte ich do misy potretej maslom, prekladajte kúskami zvyšného masla a posypte strúhaným parmezánom. Misu zakryte a mäsu chvíľu zapečte v rúre.
Podávajte horúce ako prílohu k dusenému hovädziemu mäsu alebo ako samostatné jedlo.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!