Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Tatranské zemiaky


Prísady

Zemiaky,
bryndza,
červená paprika,
soľ,
cibuľa,
slaninka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.93/5

Hodnotenie: 1.9/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vopred uvarené zemiaky v šupke (najlepšie nové) očistíme a pokrájame na kolieska. Bryndzu zmiešame s paprikou a nadrobno nakrájanou cibuľou – zmes dáme schladiť do chladničky. Slaninku nakrájame na drobno (ako na oškvarky) ale necháme si 4 – 5 plátkov na položenie navrch. Pokrájané zemiaky potom vrstvíme spolu s bryndzou a nakrájanou slaninkou do zapekacej formy. Zapekáme cca 30 minút a pred dopečením položíme navrch plátky slaninky.
INÝ SPÔSOB: 800 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g bryndze, rasca, soľ, 70 g masla – do pekáča kladieme striedavo vrstvu zemiakov a bryndze, posolíme, posypeme rascou a pokvapkáme maslom. V rúre upečieme do ružova.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!