Prísady
Cesto: 400 g tvarohu dve vajcia osem lyžíc oleja 500 g polohrubej múky tri lyžičky kypriaceho prášku jednu lyžičku soli Plnka: 200 g nakrájanej mäkkej salámy 150 g strúhaného tvrdého syra tri až štyri lyžice kečupu Na zdobenie: dva žĺtky štyri lyžice mlieka sezamové semiačka ľanové semiačka
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Tvaroh, vajcia, olej, múku, kypriaci prášok, soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Každý štvorec potrieme kečupom a naplníme salámou a syrom. Stočíme a vyformujeme do tvaru rožka. Naplnené rožky preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s mliekom, posypeme ľanovými a sezamovými semiačkami. Salámové rožky pečieme v rúre s teplotou 180 °C asi dvadsať minút
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!