Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vajcia v ananásovej omáčke


Prísady

200 g ananásu,
4 vajcia,
1 čajová lyžička maizeny,
2 paradajky,
10 mladých cibuliek s vňaťou,
150 g ryže,
1 čajová lyžička sójovej omáčky,
1 lyžica oleja,
1 lyžica octu,
trocha zázvoru,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.72/5

Hodnotenie: 2.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžu pomaly varíme v osolenej vode dovtedy, kým sa všetka voda nevyparí, pričom občas premiešame. 5 malých cibuliek nakrájame nadrobno a podusíme na oleji dozlata. Ananás z konzervy necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky, zalejeme octom, pridáme maizenu a pokvapkáme ananásovou šťavou z konzervy.
Potom ho pridáme k podusenej cibuľke a spolu prehrejeme na malom ohni asi 10 minút. Do uvarenej ryže zamiešame ananásovú zmes, pridáme sójovú omáčku, zázvor a olúpané paradajky zbavené jadier a nakrájané na malé kúsky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a prekrojíme napoly.
Do stredu väčšej misy uložíme ryžu, na ňu dáme polovičky vajec a ozdobíme mladou cibuľkou aj s vňaťou nakrájanou na prúžky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!