Prísady
3 žítky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky, vajce a mletý cukor ušľaháme do penista a za stáleho šľahania po troche pridáme olej. Z mlieka, štipky cukru a cukru urobíme kvások (mlieko musí byť teplé), zasypeme trochou múky, necháme nakysnúť a pridáme do misy k vyšľahanej hmote. Osolíme a za stáleho miešania pridávame po troche múku. Múku pridávame postupne, aby cesto nebolo príliš riedke ani príliš tuhé. Potom cesto zľahka poprášime múkou, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto naberáme vrchovatou lyžicou na pomúčenú dosku, každú dávku roztlačíme do okrúhleho tvaru a kladieme naň pol lyžice tvarohovej plnky a spojíme. Spojom dolu potom kladieme na vymastený plech, buchty posypeme posýpkou, necháme ešte vykysnúť a pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!