Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Èeské buchty


Prísady

3 žítky,
vajce,
5 lyžíc mletého cukru,
200 ml oleja,
500 ml mlieka,
50 g droždia,
2 lyžičky soli,
500 g hladkej múky,
500 g polohrubej múky,
štipku nastrúhanej citrónovej kôry Tvarohová náplň: 2 tvarohy,
mletý cukor,
vanilkový cukor,
štipku nastrúhanej citrónovej kôry,
50 g masla
Posýpka: 160 g polohrubej múky
,
160 g mletého cukru,
vanilkový cukor,
120 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky, vajce a mletý cukor ušľaháme do penista a za stáleho šľahania po troche pridáme olej. Z mlieka, štipky cukru a cukru urobíme kvások (mlieko musí byť teplé), zasypeme trochou múky, necháme nakysnúť a pridáme do misy k vyšľahanej hmote. Osolíme a za stáleho miešania pridávame po troche múku. Múku pridávame postupne, aby cesto nebolo príliš riedke ani príliš tuhé. Potom cesto zľahka poprášime múkou, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto naberáme vrchovatou lyžicou na pomúčenú dosku, každú dávku roztlačíme do okrúhleho tvaru a kladieme naň pol lyžice tvarohovej plnky a spojíme. Spojom dolu potom kladieme na vymastený plech, buchty posypeme posýpkou, necháme ešte vykysnúť a pečieme vo vopred vyhriatej rúre.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!