Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Oškvarkové placky 3


Prísady

Suroviny pre 10 porcií:
1‚5 kg hladkej múky
,
1 kg tuku s oškvarkami,
5 žĺtkov,
1/2 balenia prášku do pečiva,
4 dag droždia,

2 lyžice soli
,
0‚25 – 0‚5 l mlieka alebo Rama Cremefine na šľahanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.81/5

Hodnotenie: 2.8/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hladkú múku osolíme, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažný rozpustený tuk a oškvarky (ja zmiešam masť a Heru dohromady + oškvarky), pridáme žĺtky, rozdrobené droždie a pridáme mlieko alebo Ramu Cremefine na šľahanie. Necháme asi 20 minút odpočinúť. Predhrejeme rúru i plech. Robíme placky - buď urobíme z cesta valček a odkrajujeme časti cesta, ktoré formujeme do placiek alebo vyváľame plát asi 1/2 cm vysoký a môžeme placky jednoducho len vykrajovať hrnčekom alebo pohárom. Placky uložíme na horúci plech, zľahka prečiarkujeme nožom alebo obtlačíme koliesko na šalát, potrieme zľahka bielkom a môžeme posypať soľou, rascou...Pečieme do ružova, obrátime a dopečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!