Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Roláda plnená údeným mäsom


Prísady

500 g zemiakov,
500 g polohrubej múky,
prášok do pečiva,
1 vajce,
soľ,
500 g uvareného údeného mäsa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, štipku soli a vypracujeme hladké cesto. Uvarené údené mäso zomelieme, rozotrieme na rozvaľkané zemiakové cesto, zvinieme, uložíme na čistú utierku navlhčenú studenou vodou a pevne zviažeme na koncoch, aby sa roláda pri varení nerozbalila. Potom roládu dáme variť do vriacej vody do väčšieho hrnca. Asi po 15 minútach keď roláda vypláva na povrch, ju opatrne vyberieme, rozbalíme a krájame na porcie. Podávame s dusenou kyslou kapustou.
INÝ SPÔSOB: cca 1 kg zemiakov, 100 g krupice, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ, na plnku : 500 g údeného mäsa, 100 g strúhanky, 50 g masla, 2 vajcia – z uvedených surovín vymiesime cesto. Pomleté uvarené údené mäso zmiešame s praženicou z vajec a masla a so strúhankou. Roládu pripravíme ako je uvedené vyššie – namiesto navlhčenia môžeme utierku potrieť tukom. Varíme v pekáčiku 3/4 hodiny pod pokrievkou na miernom plameni – po pol hodine roládu obrátime. Podávame ju pokrájanú na plátky s dusenou kyslou kapustou














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!