Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Èabajkové koláčiky


Prísady

200 g polohrubej múky,
200 g tuku,
150 g tvrdého syra,
100 g čabajky,
vajce,
cibuľu,
soľ Na plnku: 100 g mäkkého tvarohu,
50 g masla,
mleté biele korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu ošúpeme a rozdelíme na štvrtiny, čabajku tiež ošúpeme a spolu s cibuľou zomelieme na mäsovom mlynčeku. Tvrdý syr nastrúhame. Hladkú a polohrubú múku zmiešame, pridáme pomletú zmes, syr, zmäknutý tuk, soľ, vajce a spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinu odpočinúť. Potom z neho vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm a vykrajujeme z neho kolieska. Na polovici koliesok vykrojíme menšou formičkou stredy. Kolieska preložíme na vymastený plech a upečieme ich pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia si pripravíme plnku: smotanový syr vymiešame spolu s tvarohom a zmäknutým maslom do penista, ochutíme korením a soľou. Plnkou zlepujeme kolieska, ozdobíme ich kúskom čabajky a zelenou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!