Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Ryžový šalát


Prísady

250 g ryže čerstvá zelenina,
(napríklad dve paradajky a jedna väčšia paprika,
alebo môžeme pridať aj sterilizovanú zeleninu,
napríklad hrášok a kukuricu),
dva páry párkov,
alebo konzerva sardiniek,
prípadne tuniaka,
100 g syra,
2 lyžice olivového oleja,
soľ,
cesnak,
jeden téglik majonézy alebo bieleho jogurtu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvaríme ryžu.
Do šalátovej misy nakrájame na malé kúsky čerstvú zeleninu, môžeme pridať aj sterilizovanú, napríklad kyslé uhorky, alebo hrášok. Párky alebo salámu a syr, rozkrájame tiež na malé kúsky a pridáme k ostatným surovinám. Ak dávame prednosť tuniakovi, môžeme ho použiť namiesto údeniny.
Do zmesi zamiešame nadrobno nakrájaný čerstvý cesnak, potom šalát osolíme, okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom. Do misy so zeleninou pridáme vychladnutú ryžu a všetko premiešame. Nakoniec dochutíme majonézou, alebo tatárskou omáčkou (pre tých, ktorý držia dietu, je vhodnejší biely jogurt).
A potom si môžeme sadnúť k stolu a zaželať: "Dobrú chuť !"














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!