Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Špenátová torta so syrom


Prísady

600 g špenátu,
220 g polohrubej múky,
4 vajcia,
2 lyžice mlieka,
130 g masla,
štipka cukru,
soľ,
4 cibule,
mleté čierne korenie,
mletý muškátovýoriešok,
150 g údeniny,
200 g čerstvého syra,
250 gnízkotučného tvarohu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5

Hodnotenie: 1.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èerstvý
špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Múku,1 vajce, mlieko, 100 g masla, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré roztlačíme na dno vymastenej formy. Na chladnom mieste necháme 1/2 hodiny odstáť. Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme špenát, premiešame a spolu dusíme 3 až 5 minút. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Údeninu nakrájame na menšie kúsky.
Èerstvý syr zmiešame s tvarohom a s 3 vajcami, posolíme a okoreníme. Túto zmes dáme na cesto, pokryjeme ho uduseným špenátom a posypeme kúskami
údeniny. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 3/4 hodiny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!