Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lokše s makom


Prísady

1000 g zemiakov,
150 g maku,
300 g hladkej múky,
1 lyžica masla,
50 g husacej (bravčovej) masti,
60 g práškového cukru,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.55/5

Hodnotenie: 2.5/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich olúpeme a nastrúhame (pomelieme na mäsovom mlynčeku). Pridáme múku, soľ a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré na pomúčenej doske rozšúľame na valec s priemerom 5 až 6 cm. Valec nakrájame na kolieska hrubé 1 až 1.5 cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na sporáku alebo oceľovej platni. Upečené lokše pomastíme z jednej strany rozpálenou masťou, posypeme pomletým makom premiešaným s práškovým cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!