Prísady
800 g stredne veľkých zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Neolúpané zemiaky dôkladne očistíme, a uvaríme do polomäkka. Potom ich scedíme, povrch mierne zrežeme a a dužinu vydlabeme lyžičkou. Vnútrajšok zemiaka osolíme, okoreníme a naplníme syrovou plnkou. Tú pripravíme tak, že plesňový syr rozdrobíme vidličkou, pridáme na malé kocôčky nakrájanú zemiakovú dužinu z vnútrajška zemiaka a všetko zmiešame so smotanou a žĺtkom. Naplnené zemiaky rozložíme na ľahko vymastený plech, na ich povrch pokladieme vločky masla a vo vyhriatej rúre ich zapečieme. Podávame ihneď po dohotovení. INÝ VARIANT: - na 8 zemiakov 150 g nastrúhaného tvrdého syra, rascu, soľ, mleté čierne korenie – postup rovnaký. Alebo na plnku do 8 zemiakov ako inú kombináciu použijeme 150 g nivy, 1 cibuľu, soľ, 100 g polotučného tvarohu, pažítka
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!