Prísady
jablká - nastrúhané
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Nástruhané jablká a mrkvu zmiešame v pomere 1:1. Pridáme namočené hrozienka, škoricu podľa chuti a trošku soli. Všetko dobre premiešame a máme hotovú náplň.
Cesto: Múku, vajce, maslo, trošku soli a trošku vody dobre spracujeme v miske rukami a potom hotové cesto necháme asi 15 minút odležať. Potom cesto rozváľkame na tenký plátok. Tento rozdelíme nožom na toľko časti koľko štrúdličiek chceme dostať. Každú časť vyplníme náplňou. Namiesto strúhanky dáme navrch náplne rozdrvené piškóty. Cesto zavinieme tak ako veľkú štrúdľu., dáme na pekáč a v rúre upečieme. Podávame posypané práškovým cukrom, poliate čokoládou a zapíjame kávou, kakaom alebo horúcou čokoládou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!