Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Oravské zemiaky


Prísady

3 litre očistených zemiakov,
soľ,
trocha tuku (nemusí byť) – dávka pre 3 hladných ľudí


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.55/5

Hodnotenie: 2.5/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
1 liter zemiakov uvaríme. Kým sa varia, zvyšné 2 litre nastrúhame ako na zemiakové placky, precedíme ( tekutinu zachytíme) a necháme v sitku odkvapkať. Získanú šťavu necháme odstáť, potom ju opatrne zlejeme a usadený škrob si necháme. Uvarené zemiaky dobre popučíme a ešte horúce dôkladne premiešame s postrúhanými surovými zemiakmi a škrobom, podľa chuti osolíme. Z hmoty formujeme väčšie guličky, ktoré na tukom vytretom plechu, alebo na plechu vyloženom papierom na pečenie roztlačíme na 1 a pol centimetra vysoké placky. Pečieme ich v horúcej rúre, až kým okraje nesčervenejú














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!