Prísady
3 litre očistených zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
1 liter zemiakov uvaríme. Kým sa varia, zvyšné 2 litre nastrúhame ako na zemiakové placky, precedíme ( tekutinu zachytíme) a necháme v sitku odkvapkať. Získanú šťavu necháme odstáť, potom ju opatrne zlejeme a usadený škrob si necháme. Uvarené zemiaky dobre popučíme a ešte horúce dôkladne premiešame s postrúhanými surovými zemiakmi a škrobom, podľa chuti osolíme. Z hmoty formujeme väčšie guličky, ktoré na tukom vytretom plechu, alebo na plechu vyloženom papierom na pečenie roztlačíme na 1 a pol centimetra vysoké placky. Pečieme ich v horúcej rúre, až kým okraje nesčervenejú
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!