Prísady
4 plátky losos na podkovičky po 180 g,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Podľa počtu porcií natrháme štvorce z alobalu, ktoré potrieme olejom. Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou žeruchou, pridáme na ne plátok citróna a podľa chuti okoreníme a osolíme. Alobal zabalíme tak, aby nám nevytiakla pri pečení šťava, dáme na pekáč a do rúry (200 stupňov, 10 minút).
Postup b): Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Žeruchu preberieme, umyjeme a očistíme. Z citróna odkrojíme 4 kolieska. Olivovým olejom natrieme 4 obdĺžniky pergamenového papiera. Do stredu každého obdĺžnika položíme plátok lososa, naň poukladáme žeruchu a koliesko citróna. Z pergamenu poskladáme „misku“ tak, aby v nej mäso ležalo. Konce papiera môžeme zviazať kuchynskou niťou. Rybu v pergamene dáme na plech, a v rúre pečieme 10 minút. Vyberieme z rúry a pergamenový papier otvoríme. Osolíme a okoreníme. Tip: Kto má rád údenú slaninu, môže si pár kúskov ugrilovať a položiť ich na ryby. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!