Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnené papriky


Prísady

4 veľké zelené papriky,
2 stredne veľké cibule,
250 g karotky,
veľkú paradajku,
200 g varenej ryže,
1 PL masla,
1 PL hladkej múky,
žĺtok,
100 ml smotany,
petržlenovú vňať,
čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.65/5

Hodnotenie: 2.6/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu a karotku nakrájame nadrobno a podliate trochou vody dusíme. Zmiešame s varenou ryžou, najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a rajčinou, osolíme a okoreníme. Papriky odrežeme asi 1/2 cm pod stonkou, vnútro vyčistíme. Posolíme a naplníme zmesou. Postavíme do vyššieho hrnca, priklopíme viečkami so stonkami, do polovice podlejeme vodou a pečieme pod pokrievkou v rúre asi 30 minút. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, riedime vodou a smotanou, dobre rozšľaháme a povaríme. Zjemníme žĺtkom, ale viac už nevaríme. Omáčkou papriky prelejeme na tanieroch.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!