Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Krušnohoské brambrdle


Prísady

Zemiaky uvarené v šupke,
500 g mäkkého tvarohu,
soľ,
mleté čierne korenie,
mlieko,
500 g hladkej muky,
cibuľa,
masť


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.37/5

Hodnotenie: 2.4/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na plnku roztlačíme uvarené vychladnuté zemiaky a zmiešame ich s 250 g tvarohu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na „smotánku“ rozšľaháme druhú polovicu tvarohu s mliekom a podľa chuti posolíme. Cesto vyrobíme z múky, soli, mletého čierneho korenia a vody – má byť vláčne. Vyvaľkáme z neho plát, pohárom vykrajujeme kolieska, alebo ho nakrájame na štvorce pokladieme plnkou, preložíme a zlepíme pirohy, ktoré uvaríme v posolenej vode. Keď sú hotové, vyplávajú na povrch. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Medzitým si na masti opražíme v kastróliku pokrájanú cibuľu do zlatista ( čím viac, tým lepšie ). Odkvapkané pirôžky premiešame s opraženou cibuľkou. Pirôžky, obalené cibuľkou, namáčame do „smotánky“ a zapíjame cmarom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!