Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnené klobúky bedlí


Prísady

30 g nahrubo nakrájanej údenej šunky,
4 PL uvareného hrášku,
4 klobúky mladých bedlí s priemerom asi 5 cm,
15 g masla,
15 g hladkej múky,
125 ml plnotučného mlieka,
strúhaný muškátový oriešok,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 1/2 PL strúhaného ementálu,
1 1/2 strúhaného parmezánu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 3.4/5 (5)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju odstavíme z ohňa a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Dohladka vymiešanú zmes pomaly privedieme do varu a necháme povariť na najmiernejšom plameni cca 5 minút – miešame. Potom bešamel osolíme, okoreníme a napokon pridáme obe nastrúhané syry. Nakoniec pridáme šunku a hrášok. Hotovú omáčku odstavíme, občas ju treba premiešať, aby sa na nej nevytvorila kožka. Bedle očistíme, vršky troška zrežeme tak, aby sa dali postaviť hore lupeňmi. Z papiera alebo fólie na pečenie vystrihneme 4 štvorce v rozmeroch 20x20 cm a natrieme ich maslom. Na každý položíme klobúčik. Lyžicou každý naplníme pripraveným bešamelom, zabalíme a balíčky dáme na pekáč. Pečieme 30 – 40 minút v rúre predhriatej na 180°C.Potom ich vyberieme a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!