Prísady
Halušky zo zemiakového haluškového cesta,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pri bryndzovej variante uvarené halušky dáme do kastróla s vyškvarenou masťou z údenej slaninky, pridáme 400 g bryndze a dobre premiešame. Na tanieri posypeme vyškvarenými kockami údenej slaniny. Pri kapustovej variante si na cibuli pokrájanej nadrobno najprv udusíme kapustu, ktorú po zmäknutí popražíme a zmiešame s haluškami. Môžeme posypať škvarkami, alebo na každú porciu dáme za lyžicu kyslej smotany ( pri kyslej kapuste ). Syrový variant – rozškvaríme si údenú slaninku, pokrájanú nadrobno, pridáme uvarené halušky a postrúhaný tvrdý údený syr alebo oštiepok, a podávame poliate hustou kyslou smotanou – tzv. furmanské halušky. Ak máme chuť na tvarohové halušky upražíme nakrájanú údenú slaninku, vložíme halušky, premiešame dobre s tvarohom, a na každú porciu môžeme dať 2 PL kyslej smotany.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!