Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnená tekvica


Prísady

menšia mladá tekvica,
50 g ryže,
20 g masti,
40 g cibule,
400 g pomletého bravčového mäsa,
sol; mleté čierne korenie,
vajce,
40 g údenej slaniny,
bobkový list,
nieko/'ko zrniek čierneho a nového korenia,
2‚5 dl kyslej smotany,
30 g hladkej múky,
masť na vymazanie pekáčika


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.63/5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tekvicu pri stopke odrežeme, vnútro Iyžicou vydlabeme a olúpeme ju. Ryžu zalejeme troškou vody a udusime do polomäkka. Na masti speníme nadrobno posekanú cibul'u, pridáme k nej mäso a podusíme ho. Do mäsa potom pridáme ryžu, soľ, mleté čierne korenie, a keď zmes vychladne, vymiešame ju s vajíčkom. Tekvicu naplníme mäsovou zmesou, položíme do vymasteného pekáčika, posolíme, obJožíme plátkami slaniny, pridáme koreniny a počas pečenia občas podiejeme horúcou vodou. Udusenú tekvicu vyberieme a šťavu precedíme do rajnice. V smotane rozmiešame múku, šťavu ňou zahustíme a krátko povaríme. Tekvicu pokrájame na plátky, na tanieroch polejeme omáčkou a podávame so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!