Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Halušky s údeným mäsom a kyslou kapustou


Prísady

1 kg zemiakov,
400 g hrubej múky,
150 g vareného údeného mäsa,
1 vajce,
soľ,
mleté čierne korenie,
majorán,
1 strúčik cesnaku,
petržlenová vňať,
olej,
2 cibule


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5

Hodnotenie: 2.4/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, umyjeme, najemno postrúhame, dáme do utierky a zbavíme prebytočnej vody. Vložíme do misy, pridáme múku, nadrobno pokrájané mäso, vajce, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, nasekanú vňať a 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešame, necháme 5 minút odpočinúť. Potom pomocou lyžice hádžeme do vriacej osolenej vody halušky a pri miernej teplote varíme 5 minút. Uvarené scedíme, posypeme opraženou cibuľou a podávame s dusenou kyslou kapustou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!