Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Havajský steak


Prísady

0‚75 kg mletého mäsa(hovädzie),
2 vajcia,
soľ,
mleté čierne korenie,
kari korenie,
4 kolieska zaváraného ananásu,
2 lyžice zaváraných višní,
4 lyžice suchého bieleho vína,
4 lyžice mlieka alebo kyslej smotany,
1 lyžica masla,
1 lyžica hladkej múky,
olej na opečenie,
worcesterská omáčka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso zmiešame s vajcom, osolíme, okoreníme a pridáme kari korenie. Z tejto zmesi urobíme asi 4 stejky, ktoré z oboch strán pečieme na oleji. Na konci opekania pridáme do výpeku kúsok masla na zjemnenie chuti. Hotové mäso vyberieme a do tuku dáme ohriať ananás a višne. Medzitým si z hladkej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou a necháme prevrieť. Až potom prilejeme biele víno, smotanu alebo mlieko. Opatrne dochutíme worcesterskou omáčkou, prípadne korením alebo kari korením. Na upečené stejky naložíme zohriate ovocie, zalejeme omáčkou a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!