Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pečené zemiaky v rúre


Prísady

Zemiaky,
trocha oleja alebo masti


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.53/5

Hodnotenie: 2.5/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ľubovoľné množstvo zemiakov poriadne vyčistíme kefkou, kým nie je šupka úplne čistá (vyberáme len nepoškodené zdravé zemiaky). Potom ich nakrájame na kolieska 0,5 cm - 0,8 cm hrubé. Pokladieme ich na vymastený plech, alebo vyložený papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150 – 200°C kým sa na reze zemiaka nevytvorí zlatavá bublinka. Zemiaky osolíme podľa chuti a konzumujeme. Ak sú zemiačiky malé môžeme ich piecť aj vcelku, väčšie môžeme jednotlivo zabaliť do alobalu a piecť ich takto. Tento základný recept má množstvo obmien – podľa toho, čím ich posypete, ako ich nakrájate, s akými prílohami ich konzumujete. Jedným z nich je nasledujúci spôsob prípravy: zemiaky si najprv predvaríme v osolenej vode a potom pečieme do červena a do chrumkava pri vyššej teplote na slabo pomastenom plechu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!