Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bryndzové halušky


Prísady

750 g zemiakov,
400 g bryndze,
100 g údenej slaniny,
1 vajce,
150 g hladkej múky,
150 g hrubej múky,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme hrubú múku, vajce, soľ a nakoniec hladkú múku. Vypracujeme hrubšie cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, povaríme ich a dierkovanou vareškou povyberáme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozškvaríme.
Uvarené halušky dáme do veľkej misy, pridáme bryndzu, trochu vyškvarenej masti zo slaniny a premiešame. Rozdelíme na taniere, posypeme opraženou slaninou a servírujeme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!