Prísady
1 kg zeleniny: mrkva,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Používame sezónnu zeleninu, vždy však veľkú mrkvu pre farebný kontrast a pre arómu vňať z rozličnej zeleniny a bylinky. Ak pridáme podusené huby, má torta výraznejšiu chuť. Mrkvu, kaleráb a zemiak postrúhame na hrubom strúhadle, pór pokrájame na kolieska, ostatnú zeleninu na drobné kocky a vňate pokrájame. Žítky vymiešame s olejom, vegetou, korením a syrom a dôkladne zmiešame so zeleninou. Podľa chuti dosolíme. Zľahka vmiešame múku a sneh z bielkov. Tortovú formu dobre vytrieme studenou masťou, vysypeme strúhankou a vložíme do nej zeleninovú zmes. Pečieme asi hodinu pri 200°C, na konci teplotu znížime. Keď formu z rúry vyberieme, necháme ju niekoľko minút stáť, až potom ju otvoríme a tortu pokrájame na rezy. Podávame s dusenými zemiakmi v tlakovom hrnci alebo so zemiakovou kašou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!