Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Záhradkárska torta


Prísady

1 kg zeleniny: mrkva,
menší kaleráb,
stredne verký zemiak,
pár,
kúsok kelu,
cukina,
tekvica,
patizán,
karfiol,
hrášok,
brokolica a iné druhy,
prípadne huby,
viazanička petržlenu,
pažítky,
mladej ciburky,
stonka ligurčeka či bazalky,
4 vajcia,
1 dl oleja,
lyžica vegety,
čierne korenie,
100 g jemne postrúhaného eidamu,
sol; 4 kopcovité lyžice polohrubej múky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Používame sezónnu zeleninu, vždy však veľkú mrkvu pre farebný kontrast a pre arómu vňať z rozličnej zeleniny a bylinky. Ak pridáme podusené huby, má torta výraznejšiu chuť. Mrkvu, kaleráb a zemiak postrúhame na hrubom strúhadle, pór pokrájame na kolieska, ostatnú zeleninu na drobné kocky a vňate pokrájame. Žítky vymiešame s olejom, vegetou, korením a syrom a dôkladne zmiešame so zeleninou. Podľa chuti dosolíme. Zľahka vmiešame múku a sneh z bielkov. Tortovú formu dobre vytrieme studenou masťou, vysypeme strúhankou a vložíme do nej zeleninovú zmes. Pečieme asi hodinu pri 200°C, na konci teplotu znížime. Keď formu z rúry vyberieme, necháme ju niekoľko minút stáť, až potom ju otvoríme a tortu pokrájame na rezy. Podávame s dusenými zemiakmi v tlakovom hrnci alebo so zemiakovou kašou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!