Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom


Prísady

400 g zemiakov,
200 g hrubej múky,
1 lyžica krupice,
1 vajce,
1 lyžica mlieka,
1 lyžica masla,
150 g uvareného údeného mäsa,
1 lyžica masti,
1 cibuľa,
200 g kyslej kapusty,
1 lyžica rasce


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.86/5

Hodnotenie: 2.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme múku, soľ, krupicu, vajce rozšľahané v mlieku a roztopené maslo. Na pomúčenej doske vypracuemme cesto, ktoré rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Do každého štvorca zabalíme kúsok uvareného údeného mäsa, sformujeme guľky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené knedle vyberieme a uložíme na zohriatu misu. V rozohriatej masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, ochutíme rascou a udusíme do mäkka. Udusenou kapustou posypeme uvarené knedle na mise.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!