Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pražská zemiaková polievka


Prísady

500 g zemiakov,
soľ,
100 g zeleniny,
muškátový kvet,
biele korenie,
20 g masla,
20 g hladkej múky,
250 ml kyslej smotany,
2 - 3 žítky,
údené mäso alebo pražskú šunku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.57/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v kožke do mäkka. Medzitým si dáme variť zeleninu. Z múky a masla si pripravíme svetlú zápražku, ktorú prilejeme k zelenine. Pridáme soľ, koreniny a ešte zahustíme ošúpanými, prelisovanými zemiakmi. Všetko spolu dobre povaríme. Nakoniec precedíme. V polievkovej miske vymiešame kyslú smotanu so žítkami a za stáleho miešania prilievanie polievku. Ako vložku dáme na kocky nakrájané údené mäso alebo šunku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!