Prísady
Zemiaky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme. Polovicu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Druhú polovicu postrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame haluškové cesto. K takmer uvareným zemiakom cez haluškáreň alebo z lopára hádžeme halušky ( alebo si uľahčite život a robte to ako ja: cesto na halušky – akékoľvek- nadžgám do mikroténového vrecúška, v jeho rohu vystrihnem primerane veľkú džurku, cez ktorú vytláčam aké chcem veľké a dlhé halušky. Po dokončení vrecúško šmarím do koša, nič netreba umývať a halušky sú uňo-ňuňo). Vráťme sa k receptu – halušky máme vyrobené a dovaríme ich do mäkka spolu so zemiakmi. Uvarené ocedíme a jedlo polejeme opraženou slaninou s cibuľou a pøimìøenì posypeme červenou paprikou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!