Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Liptácka polovina


Prísady

Zemiaky,
hladká múka,
soľ,
slanina,
cibuľa,
masť,
mletá červená paprika


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.17/5

Hodnotenie: 3.2/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme. Polovicu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Druhú polovicu postrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame haluškové cesto. K takmer uvareným zemiakom cez haluškáreň alebo z lopára hádžeme halušky ( alebo si uľahčite život a robte to ako ja: cesto na halušky – akékoľvek- nadžgám do mikroténového vrecúška, v jeho rohu vystrihnem primerane veľkú džurku, cez ktorú vytláčam aké chcem veľké a dlhé halušky. Po dokončení vrecúško šmarím do koša, nič netreba umývať a halušky sú uňo-ňuňo). Vráťme sa k receptu – halušky máme vyrobené a dovaríme ich do mäkka spolu so zemiakmi. Uvarené ocedíme a jedlo polejeme opraženou slaninou s cibuľou a pøimìøenì posypeme červenou paprikou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!