Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové placky na maďarský spôsob


Prísady

400 g uvarených zemiakov,
soľ,
40 g cesnaku,
4 vajcia,
0‚3 dl mlieka,
40 g polohrubej múky,
mletá červená paprika,
60 g suchej salámy,
30 g slaniny bez kože,
60 g oleja na vyprážanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme do misky a pridáme so soľou rozotrený cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia, prilejeme mlieko, pridáme múku, osolíme, opaprikujeme, dobre rozhabarkujeme a nalejeme na zemiaky. Potom pridáme na drobné kocky pokrájané kúsky salámy, slaninu a všetko spolu dobre premiešame. Hmotu pomocou naberačky kladieme na tuk v tvare menších kôpok, sformujeme na placku a po oboch stranách vypražíme do ružova. Podávame so šalátom zo surovej zeleniny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!