Prísady
kuracie prsia / 4 plátky/,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, precedíme a pridáme trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme si baklažány, nakrájame na malé kocky. Mrkvu nakrájame na úzke plátky 2 – 3 cm dlhé. Pór nakrájame podobne aj kapustu, žampióny klasicky na plátky, cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne. Všetko premiešame v priestrannej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou kari korenia, čínskou zmesou a muškátovým orieškom. Na ohni rozpálime olivový / môže byť aj iný/ olej a zeleninu prudko opečieme, tak aby zchrumkavela. Na to je vhodná čínska pánvica. Rozpálime si rúru na 200 stupňov . Do pripraveného keramického pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, posolíme ju morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou a polovicu zeleniny zalejeme rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom. V prípade, že v rodine nik nedrží diétu, zalejeme celé množstvo. Dáme zapiecť zhruba na 15 min. Kuracie prsia nakrájame na 1cm hrubé plátky, jemne potrieme cesnakom, posypeme čiernym korením, soľou a z každej strany prudko opečieme na platni bez oleja. Toto jedlo sa dá rôzne kombinovať. Ak niekto drží diétu, alebo delenú stravu, dá si časť zeleniny bez vajec a syra so zemiakmi, alebo s tmavým chlebíkom. V prípade, že má chuť skôr na bielkoviny, dá si zeleninku s kuracím mäskom bez prílohy. Ak niekto žiadnu diétu nedrží a chce si pochutiť, dá si zeleninku so syrom, mäskom aj zemiakmi.
K tomuto jedlu sa hodí ľadový šalát s olivovým olejom a citrónom. /Ak máte radi sladký nálev, môže sa s citrónovou šťavou zmiešať lyžica medu./ Môže sa však podať akýkoľvek čerstvý šalát. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!