Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

„Statkárska bieda"


Prísady

200 g uvarených zemiakov,
150 g šunky vcelku,
6 natvrdo uvarených vajec,
500 ml kyslej smotany,
80 g hladkej múky,
200 ml vody alebo vývaru,
50 g masla,
cibuľu,
nahrubo pomleté čierne korenie,
muškátový kvet,
soľ,
petržlenovú vňať na posypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia, zemiaky a šunku nakrájame na väčšie kocky. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime ju múkou a urobíme zápražku. Pridáme smotanu a omáčku za stáleho miešania povaríme. Ak je príliš hustá, zriedime ju vývarom alebo vodou. Omáčku osolíme, ochutíme čiernym korením a muškátovým kvetom a primiešame kúsky zemiakov, šunky a vajec. Všetko prehrejeme a podávame posypané petržlenovou vňaťou. Tradičnou prílohou je chlieb alebo hrianky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!