Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kulajda s vajcami a párkom


Prísady

1 liter vody,
4 zemiaky,
3 ks nového korenia,
2 ks klinčekov,
1 ks bobkový list,
1 cibuľa,
1/4 litra mlieka,
2 PL hladkej múky,
1 PL masla,
1 ks masox,
1 párok ( teľací,
jemný),
3 – 4 vajcia na tvrdo,
podľa chuti kôpor,
ocot,
cukor,
soľ,
mleté čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do vody vložíme zemiaky pokrájané na malé kocky, nové korenie, klinčeky, bobkový list a cibuľu. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridáme múku rozmiešanú v mlieku, povaríme a pridáme masox, maslo a kôpor. Opäť trocha povaríme, pridáme párok nakrájaný na malé kocky, necháme prevrieť. Nakoniec polievku dochutíme octom, cukrom, soľou a čiernym korením a vložíme do nej nahrubo rozsekané vajcia na tvrdo. Je to veľmi sýta a hustá polievka, s rožkami sa môže podávať ako večera – doma ju máme veľmi radi. Nemäsožravci vynechávajú párok, a namiesto masoxu pridávajú zeleninovú magi kocku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!