Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kapor na cesnaku


Prísady

Kapor (1‚5 kg),
15 strúčikov cesnaku,
soľ,
1 lyžička drvenej rasce,
maslo,
2 plátky tvrdého syra,
petržlenová vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očisteného kapra osolíme, potrieme drvenou rascou z vonku aj z vnútra (tam dáme aj vňať) a uložíme ho do pekáča vymasteného maslom. Pod kapra i vedľa neho dáme nahrubo nakrájaný cesnak. Pečieme asi pól hodiny, podľa potreby podlejeme vodou. Potom kapra pokryjeme dvomi plátkami syra a ešte asi 10 minút prudko zapečieme pod grilom. Porcie kapra prelejeme šťavou a obložíme kúskami cesnaku a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!