Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Husacie rizoto na heveský spôsob


Prísady

300 g husacej kože,
150 g cibule,
1‚2 kg husacích drobkov,
20 g soli,
3 g ml\.
čierneho korenia
,
30 g petržlenovej vňate,
2 g tymianu,
150 g mrkvy,
150 g petržlenu,
50 g zeleru,
100 g húb,
240 g ryže


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.63/5

Hodnotenie: 2.6/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Husaciu kožu vyškvaríme, tuk prelejeme cez sitko a škvarky odložíme. V tuku osmažíme pokrájanú cibuľu a pridáme umyté husacie drobky. Ochutíme soľou, korením, jemne nakrájanou petržlenovou vňaťou a tymianom. Keď začnú drobky mäknúť, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a huby. Za častého miešania a podlievania trochou vody udusíme všetko do mäkka. Pridáme umytú ryžu, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme v predhriatej rúre. Hotové rizoto podávame posypané husacími škvarkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!