Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Horčicové zemiaky s jablkami


Prísady

1000 g zemiakov,
500 g jabĺk,
4 lyžice horčice,
200 g smotany na šľahanie 150 g tvrdého syra,
3 póry,
200 ml zeleninového vývaru (instant),
šťava z polovice citróna,
majorán,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.29/5

Hodnotenie: 2.3/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme, olúpeme, prerežeme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar a necháme prevrieť. Primiešame horčicu, dochutíme soľou a korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky. Na plátky nakrájané zemiaky, jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme horčicovou smotanou, posypeme majoránom a nastrúhaným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!