Prísady
1000 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme, olúpeme, prerežeme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar a necháme prevrieť. Primiešame horčicu, dochutíme soľou a korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky. Na plátky nakrájané zemiaky, jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme horčicovou smotanou, posypeme majoránom a nastrúhaným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!