Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Horehronské zemiakové placky


Prísady

500 g zemiakov,
2 vajcia,
80 g tvrdého syra,
soľ,
mleté čierne korenie,
majorán,
vegeta,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Vajcia rozšľaháme, osolíme a vmiešame do nich postrúhaný syr. Na menšiu panvicu s olejom rozotrieme súvislú vrstvu postrúhaných zemiakov a pomaly oprážame. Opraženú placku opatrne obrátime, natrieme syrovo-vaječnou zmesou a keď je spodná strana upečená, znovu ju otočíme. Hotovú placku vyklopíme na tanier a dochutíme soľou, korením, majoránom a prípadne vegetou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!