Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pečený kapor na francúzsky spôsob


Prísady

600 g zemiakov,
soľ,
1 lyžica masti na vymastenie misy,
2 vajcia uvarené na tvrdo,
50 g postrúhaného syra,
potlčená rasca,
4 porcie kapra,
1 citrón,
zelená petržlenová vňať,
1 lyžica masla,
citrónová šťava,
1 lyžica kôpru posekaného nadrobno


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5

Hodnotenie: 2.6/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme , posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. hotové porcie kapra ozdobíme druhým uvareným vajcom pokrájaným na osminky a posypeme kôprom posekaným nadrobno.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!