Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Granatiersky pochod


Prísady

50 g údenej slaniny,
1 vajce,
500 g zemiakov,
200 g hrubej múky,
2 cibule,
1 lyžica masti,
mletá červená paprika,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z múky, vajca, soli a z vody zamiešame tuhé cesto, ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, necháme trochu obschnúť. Nakrájame ho na malé štvorčeky veľké asi 1 x 1 cm. Uvaríme vo väčšom množstve slanej vody. Počas varenie občas premiešame, aby sa fliačky neprichytili na dno hrnca. Precedíme a necháme odkvapkať. Dáme do hrnca a pomastíme. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a nakrájame na malé kúsky. Potom ich premiešame s uvarenými fliačkami. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme a dochutíme červenou paprikou. Primiešame k zemiakom s fliačkami a ešte raz premiešame. Podávame s hlávkovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!