Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Gemerské zemiakové guľky


Prísady

200 g údeného mäsa,
60 g údenej slaniny,
200 g kyslej kapusty,
600 g zemiakov,
50 g hladkej múky,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica masti,
majorán,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.39/5

Hodnotenie: 2.4/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené zemiaky umyjeme, nastrúhame a precedíme. Údené mäso prevaríme, vykostíme, pomelieme a premiešame so zemiakmi. Všetko posypeme majoránom, korením, soľou, ochutíme rozotretým cesnakom, pridáme múku a vymiešame tuhšie cesto. Z cesta sformujeme guľky, ktoré obalíme múkou, uvaríme v osolenej vode a vložíme do misy. Slaninu nakrájame a rozpražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami, obložíme nakrájanou kyslou kapustou a navrch položíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme opražili dozlata.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!