Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Farebná zemiaková kaša


Prísady

1 kg zemiakov,
soľ,
50 g masla,
4 dl mlieka,
na zafarbenie kečup,
dusený špenát,
2 žĺtky,
4 vajcia,
100 strúhaného syra,
2 PL preosiatej strúhanky,
2 PL rozohriateho masla,
tuk na vymastenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do ocedených roztlačených zemiakov pomaly pridávame horúce mlieko a maslo a šľahačom prešľahávame, až je kaša úplne hladká. Rozdelíme ju na 4 časti. Jednu odfarbíme kečupom, druhú špenátom a ostávajúce dva žĺtkami. Vložíme ich striedajúc farby do vymastenej zapekacej misy. V každej časti vyhĺbime jamku, do ktorej vyklepneme vajce, celý povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a v horúcej rúre prudko zapečieme až povrch získa zlatavú farbu, syr sa roztečie a vajcia zrazia. Kašu podávame s grilovaným mäsom a zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!