Prísady
Klobúčiky húb,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na túto úpravu sa najlepšie hodia klobúky bedlí, hríbov alebo plávok ( holubiniek ). Chronicky známou úpravou je vypražiť ich v trojobale, pričom ich vopred namočíme do sladkého mlieka a necháme chvíľu odležať. Občas ich takto robíme aj my doma, ale oveľa radšej máme čisté klobúčiky, ktoré iba z oboch strán krátko opečieme na troške rozpáleného oleja (podľa hrúbky klobúčika) a na záver ich podľa chuti osolíme. Alebo očistené klobúčiky rozložíme tesne vedľa seba na slabo naolejovaný plech, nasprejujeme ich olejom aj po povrchu (na to existuje vynikajúca pomôcka – mechanický olejový rozprašovač, pomocou ktorého vytvoríte na povrchu potraviny tenulinký olejový filter – pravdepodobne by to išlo aj rozprašovačom na vodu, ale po určitej dobe by sa vám bez špeciálneho filtra asi upchal) podľa chuti posolíme a necháme upiecť alebo ugrilovať v rozohriatej rúre. Bez trojobalu je jedlo ľahšie na trávenie a podľa mňa aj takto oveľa lepšie vynikne hubová chuť. Ïalší spôsob je opiecť klobúčiky na sucho na teflónovej panvici – pri tomto spôsobe je však to pravý makový upiecť si ich na rozpálenej platni klasického uhliaka na chate. Moja druhá polovica ma plávky najradšej upečené takto, najlepšie, keď sú na okrajoch úplne spečené – takto zároveň konzumuje aj živočíšne uhlie.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!