Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bravčové pečené s kapustou a knedľou


Prísady

800 g bravčovej krkovičky alebo pliecka,
400 ml mäsového vývaru,
2 cibule,
lyžicu masti,
rascu,
soľ Na kapustu: 700 g sterilizovanej kyslej kapusty,
lyžicu múky,
rascu,
cukor,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.65/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.6/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do umytého a osušeného mäsa votrieme soľ a posypeme ho rascou. Mäso vložíme do vymasteného pekáča a obsypeme ho cibuľou nakrájanou na kolieska. Podlejeme časťou vývaru a prikryté pečieme pri teplote 200 °C asi 90 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso takmer mäkké, odkryjeme ho a pri teplote asi 190 °C dopečieme. Na zvyšnej masti osmažíme cibuľu, pridáme dve lyžice hladkej múky, chvílu restujeme a pridáme kapustu aj so šťavou. Za občasného miešania kapustu niekolko minút dusíme. Dochutíme cukrom a soľou a ešte chvílu podusíme. Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, nakrájame na plátky a uchováme v teple. Výpek zaprášime múkou a za stáleho miešania pridáme zvyšný vývar, ktorý necháme zhustnúť, vyrobíme tak chutnú omáčku, ktorou potom polejeme mäso.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!