Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Baraní perkelt


Prísady

800 g baranieho pliecka,
2 PL masti,
150 g cibule,
1 kl mletej červenej papriky,
4 strúčiky cesnaku,
1 kl soli,
rascu,
250 ml vývaru z kostí,
1 PL hladkej múky,
250 g papriky,
2 rajčiaky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.83/5

Hodnotenie: 2.8/5 (41)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vykostené, očistené, prebytočného loja zbavené baranie pliecko umyjeme a necháme odkvapkať. Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu.
Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti dozlata, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, zaprášime mletou paprikou, speníme a mierne zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pridáme nakrájané mäso, premiešame, osolíme a necháme dusiť do polomäkka. Pridáme na rezance nakrájanú očistenú zelenú papriku, na kúsky nakrájané ošúpané rajčiaky, dochutíme a dusíme. Ak je potrebné väčšie množstvo šťavy, mäso vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!