Prísady
800 g baranieho pliecka,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vykostené, očistené, prebytočného loja zbavené baranie pliecko umyjeme a necháme odkvapkať. Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu.
Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti dozlata, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, zaprášime mletou paprikou, speníme a mierne zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pridáme nakrájané mäso, premiešame, osolíme a necháme dusiť do polomäkka. Pridáme na rezance nakrájanú očistenú zelenú papriku, na kúsky nakrájané ošúpané rajčiaky, dochutíme a dusíme. Ak je potrebné väčšie množstvo šťavy, mäso vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!